»

sep
11

Ron Zacapa Centenario 23 års rom

Ron Zacapa Centenario 23 års rom er kendt som verdens bedste rom. Lavet i Guatemala af Industrias Licoreras, har denne premium rom lageret i 23 år i Quetzaltenango-bjergenes 2300 meters højde – i udvalgte fade som tidligere har lageret gode bourbons, delikate sherries og Prdro Ximenez vine.

Ron Zacapa 23 års laves på Solera metoden, som betyder at rommen er et blendt af adskillige fade med rom. Forstil dig en pyramide af romfade, hvor rommen fra de øverste fade bliver blendet med fadene under denne, der igen bliver blendet med fadet under denne. På denne vis, kan en ny årgang rom hældes på i “toppen” og 23 år senere har den nået bunden, og bliver tappet på flaske. På den måde vil noget af den rom der findes i Ron Zacapa Centenario være meget ældre end 23 år.

Ikke lavet på molasse!
Ron Zacapa er som sagt ikke nogen helt normal rom, den kommer hverken fra caribien eller er lavet på molasse (restproduktet fra sukkerprodukten), men der bruges den friske juice fra sukkerrørene. Denne juice koges op, koncentreres og bliver så senere destilieret. Under denne lange proces bliver rommen overvåget nøje, så selv lys-, temperatur- og lydforhold kan styres!

Duft & Smag
Ron Zacapa er en mørk rom, på 40% alkoholstyrke. Rommen er ret tyk, og når du svinger den i glasset vil du se nogle tydelige “gardiner” og se “benene” langsomt bevæge sig nedaf. Duften er ikke så markant som på andre premium rom. Duften har naturligvis klare spor af molasse, samt hints af kakao, appelsin, chokolade og bark.

Ron Zacapa er en sød rom
Når du smager på din Ron Zacapa for første gang, vil du bliver overrasket over dens sødme. Den kan derfor anbefales til nye rom-drikkere, da den ikke slår så hårdt til dine smagsløg. Dermed ikke sagt, at den ikke har noget at byde på, for det har den! Hvis du ikke vidste det, kunne man godt tro at Ron Zacapa Centenario på 23 år var romlikør og ikke en ren rom.

Video med Ron Zacapa Centenario 23 års rom:

Nyttige links:
Producenten af Ron Zacapa
Den danske importørs beskrivelse af Ron Zacapa rom (også 15 & 25 år rom)
Drik rom.dk’s anmeldelse af Ron Zacapa 23 år og 25 år

Køb 100 cl Ron Zacapa Centenario rom for 650 kr
Rum Dood’s anmeldelse af Ron Zacapa 23 års rom

5 kommentarer

 1. Jens h. Larsen siger:

  Det er virkelig verdens bedste rom! Så lækker, at det er farligt at eje den. Nyder den især som after-dinner drink, da den jo er ret sød i smagen.

 2. Drinking guy siger:

  Lækker lækker rom!

 3. Drinkopskrifter siger:

  Jeg har ikke selv smagt denne rom, men det må være en, der bør prøves før eller senere. Verdens bedste rom lyder jo ikke som noget man skal lade gå næsen forbi :)

 4. Paw siger:

  Ron Zacapa Centenario 23 er stadig den bedste rom, jeg har smagt, og der er ikke noget at sige til, at den 5 år i træk blev kåret til verdens bedste rom ….

  1. Zander siger:

   Hej Paw.

   Det er rigtigt, det er klart en af de bedste man kan få 😉

Skriv et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>